Hud og avgrensing

Føler du deg komfortabel i huden din, trygg og sikker? Eller er ditt liv “til å gå opp på veggen,” du føler merkede og arrete i ansiktet og kroppen? Føl thin-skinned og ville gjerne hatt litt tykk-skinned? Ingen andre organsystem er så smal og så åpenbart knyttet til vår psyke som huden. Alle klager er synlig for andre. På noen måter, hudsykdommer presentere oss med en annen bare vise vår sårbarhet åpenbare – faller en del av fasaden.

Følelser er lett å lese i ansiktet og på huden. Vi rødme eksempel når vi berører noe sterkt – enten positiv eller negativ, vi ser blek og sliten eller kaldt når vi får gåsehud. Skrekk, frykt, avsky og misunnelse er også lese i ansiktet, slik som skam, sinne eller hektiske flekker under stress. Kald svette avslører vår sammenligning mer om vår emosjonelle tilstand enn vi ønsker og soppinfeksjoner er alltid et tegn på en svekket immunsystem. Det er oss, ‘skrevet i ansiktene deres, hvordan vi er og hvordan vi lever.

Dette er fordi det er i den embryoniske utviklingen av nervesystemet og hud fra den samme bakterie, den Exoderm utviklet. Huden er vårt største kontakt organ. Legemet deksel omkring 2 kvadratmeter hud med 5.000.000 reseptorer. Du evne til å oppfatte varme, kulde, kontakt og berøring, samt mangel på kontakt og berøring! Gjennom denne informasjonen hjernen mottar fra huden, for eksempel, er kretsen og hormonbalansen reguleres. Huden tilstøtende kroppen, men også til omverdenen, og sørger for at vi ikke tørker ut, finner sted i kulden sammen for å beskytte kroppen mot varmetap og kjøler kroppstemperaturen ned gjennom svetting.

Hyggelige innslag skape følelser av komfort og velvære, og dermed påvirke det sentrale nervesystemet, som er som storebror ‘i huden. hengt ubehagelige detaljer og spesielt ikke berøre (!) føre til negative følelser eller fravær av sikkerhet, noe som også fører til reaksjoner i CNS. En person som fortsatt er fysisk intakt, og dermed ofte føler seg alene og forlatt, kontrakter – selv muskuløs. Han eller hun prøver å takle alene, føles fremmed i verden og ofte forblir internt upåvirket.

Ensomme mennesker derfor en høyere risiko for å miste kontakten og føler for seg selv og kroppen sin, for å forsørge seg selv dårlig eller ubetydelig selv når folk opprettholde fysisk kontakt eller i det minste gjøre sport i tider med stress, nyte en massasje eller i sauna går til igjen og igjen for ikke å føle det. Ganske sier det også i tråd med den indre fullstendighet. Hvilket bringer oss til temaet på hud og psykosomatisk hjerte: forskning i 60 år har vist at foreldreløse barn som var faktisk fysisk levert, men opplevde ikke lenger fysisk sikkerhet, snarere døde enn de omsorg og kjærlig av sine sykepleiere mottatte kontakt. Vi trenger kontakt og berøring, å føle oss til å få en følelse av vår kropp grenser for å utvikle for våre behov og til bevissthet og en følelse av selvtillit. Spedbarn som ikke får nok, ofte utvikle sykdommer og særlig hudproblemer – da foreldrene i det minste ta vare på symptomet og det er kontakt. Kløe og skrape er også måter å føle kroppen hans grenser for å klø seg blodig er da allerede en handling på kanten av selv aggresjon. Derfor bør det settes spørsmålstegn ved følsomme og sensitive hudsykdommer som følelser, opplevelser og hendelser av sykdommen kan være basert på. I voksen alder, er det for folk som får for lite hudkontakt og sikkerhet i de tidlige årene spesielt vanskelige å akseptere dette senere i livet hvis de kunne få ham til slutt. De lar deg enkelt lese, hvor dypt vil de første inntrykkene og hvor stor utfordringen er å kurere dette.

 

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70