Facebook: Slik beskytter du dataene dine

Et sikkerhetsbrudd tillot hackere å få tilgang til 50 millioner kontoer. Denne gangen kunne brukerne ikke aktivt beskytte seg selv. Likevel er det verdt å holde øye med holdningen din. Logg ut, logg inn, ferdig: Det var svaret fra Facebook til en ny dataskandal. Gjennom en kombinasjon av tre sikkerhetshull, hadde hackere klart å få tilgang til 50 millioner brukerkontoer. Hackerne klarte å stjele såkalte tokens – digitale nøkler som oppstår når en Facebook-bruker logger på appen og sørger for at de blir logget inn.

Registrer deg, vær så snill: 90 millioner Facebook-brukere berørt

Hvis du har denne digitale nøkkelen, kan du bruke den tilknyttede kontoen som om den var din egen. Det er hva Facebooks leder Guy Rosen sa på en pressekonferanse. Hackeren kunne registrere seg med token selv med tredjepartsapplikasjoner via knappen “Logg inn med Facebook”.Konsernet mistenker at sårbarhetene eksisterte i mer enn et år – siden juli 2017. Hvor lenge hackerne allerede visste og utnyttet sårbarheten, har gruppen ikke funnet ut så langt. Likevel har Facebook for sikkerhets skyld de digitale nøklene på 90 millioner brukere – av alle de som har brukt forhåndsvisningsfunksjonen “Annonser fra visningen av” i fjor – tilbakestill hackeren så utelukket fra kontoene og brukerne til en ny logg -Vedvendt.

Ingen passordstyveri: Brukerne kunne ikke beskytte seg selv

Den nåværende skandalen om sikkerheten til data på Facebook viser at størrelsen på nettverket kan påvirke millioner av mennesker, selv med en liten feil. Fordi hackerne ikke stjal passordet, som det er tilfelle med klassisk phishing, men en nøkkel opprettet av Facebook om et sikkerhetshull på nettstedet.

Hva må jeg gjøre nå for å beskytte meg selv?

I utgangspunktet ingenting. Passordet er fortsatt sikkert og de stjålne tokens skal nå være ubrukelige. Likevel er det verdt å ta en titt på Facebook-innstillingene. I delen “Sikkerhet og innlogging”, viser nettverket hvor du er logget inn. I beste fall lagres bare den gjeldende smarttelefonen her. Men det er også mulig at mange gamle loggbokmer er oppført her, kanskje til og med på datamaskiner og i byer som du lenge har glemt. Hvis det er tilfelle, bare logg av. Dette er direkte i innstillingene.

Det andre punktet i Facebook-innstillingene som du bør se nærmere på, er “Apper og nettsteder”. Her kan du se hvilke apps utenfor Facebook du er logget på med kontoen din. Sjekk om du fortsatt bruker alle disse appene og påloggingene, og kontroller hvilke data du deler med appene. Tilbakekaller appene i tvil om tilgangen.

Beskyttelse av personvern på Facebook: Slik fungerer det!

Vi avslører trinnvis hvordan du kan beskytte deg selv på Facebook fra fremmede folks nysgjerrige øyne:Det viktigste tipset: Sjekk med hvert bilde, video eller post deg, del eller publiser med liten meny til høyre, om du vil dele den offentlig eller bare med venner.

 

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70