Chitosan – tjene penger ut av krabbe skaller

Svært viktig: Animal Kitosan kan være farlig for personer med skalldyr eller skalldyrallergi! Det må være en advarsel på produktet. Husstøvmite allergikere bør også være forsiktige.

Ved blokkering av fett, absorpsjon av fettløselige vitaminer og essensielle fettsyrer og også av de samme stoffer som blir tatt (f.eks også pillen) kan forhindres. For dette må et gap på minst fire timer (muligens mer) overholdes.Som akutt fordøyelsesbesvær eller sykdommer slik som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD, refluksøsofagitt), gastrisk slimhinnebetennelse (gastritt), metabolske forstyrrelser, problemer med tarmene (gastrointestinale sår, Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, divertikulitt, tegn til intestinal obstruksjon (ileus), Intestinale polypper) bør gjøre uten chitosanholdige produkter bedre. Selv diabetikere bør først konsultere legen din.

Hvis du må ta medisiner som antiepileptiske midler eller antikoagulantia (vitamin K-antagonister) regelmessig eller er diabetiker, bør du snakke med legen din før du bruker den med, og også best med apoteket (på grunn av hemming av visse medisiner).De fleste chitosanprodukter er av animalsk opprinnelse. Hvis du vil ha chitosan fra sopp, bør du være oppmerksom på notatet “egnet for vegetarianere / veganer”.

Hva er chitosan?

Chitosan kommer fra gresk og betyr skall eller tank. Kjemisk er det et polyaminosakkarid og kalles også polyglukosamin. Det er hentet fra kitin; Hovedkilden er skallet av reker og krabber. Derfor bør personer med krepsdyr eller skalldyrallergi ikke ta produkter som inneholder chitosan av animalsk opprinnelse. Chitosan er i prinsippet et avfall fra næringsmiddelindustrien (krabbe- og rekerskjell, krabber, reker, etc.) og brukes vanligvis som emulsjonsstabilisator eller bindemiddel i kosmetikk.I tillegg inneholder sopp chitin, noen også chitosan. For vegetarianere og veganer er det derfor også produkter med chitosan, som ikke er animalsk opprinnelse.I hvilken grad chitosan er tillatt som en ingrediens i kosttilskudd i Tyskland, er lovlig kontroversiell. Det er tillatt i andre EU-land, for eksempel Østerrike, slik at det kan bli markedsført her som en del av gjensidig anerkjennelse. Mot en chitosan sopp ekstrakt, men sannsynligvis ville ikke protestere her.

Hvordan jobber Chitosan?

Chitosan svulmer og danner en litt mettende gel. en del av fett, andre fettløselige stoffer og gallesyren er bundet og utskilles ufordøyd gjennom gelen.Avhengig av produktet skal 20-25 g diettfett bindes daglig. Det ville være bare en sjette av hvilke gjennomsnittlige tyskere en dag spise fett. Det er imidlertid uklart om dette virkelig fungerer bare i reagensrør eller i kroppen på den måten.I dyreforsøk ble det brukt betydelig høyere mengder, noe som ville bety ca 20-25 g chitosan per dag for mennesker. Disse kan ikke tjene som kvittering. I en ofte “vellykket” human studie sitert måtte deltakerne samtidig observere en diett 950-1000 kcal. Det kan være opp til 2 kg realistisk innen 6 måneder, på lang sikt, men reduseres til 500 gram. Godkvalitetsstudier indikerer mangel på effekt. Den europeiske fødevaresikkerhetsmyndigheten (EFSA) har også sett dette. Derfor må det ikke bli annonsert på matvarer som kosttilskudd.Produsentene vet det også. Og så i pakningsvedleggene som “i forbindelse med et balansert, fett-normalisert kosthold (60-80 g fett / dag) og trening” eller “for å støtte en reduksjonsdiettBinding av gallsyrer gjør det mulig å opprettholde et normalt nivå av LDL-kolesterol (ikke å senke det). Ifølge EFSA krever dette daglig inntak av 3 gram chitosan.

 

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70